Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Európán kívül képes leírás - Úti kalauz.tlap.hu
részletek »

Európán kívül - Úti kalauz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: utikalauz.tlap.hu » Európán kívül
Keresés
Találatok száma - 11 db
Afrikai Kalandtúra

Afrikai Kalandtúra

Konspiráció, szerelem, hatalom, pénz, tündöklés és leszámolás - Frei Tamás kalandregénye új műfajt képvisel a magyar könyvpiacon. Igazi újdonság! A napjainkban játszódó 'kőkemény' thriller kitalált szereplőkkel, de valós helyszínekre röpíti el az olvasókat. A könyv izgalmas 'utazás' egy szövevényes összeesküvés kulisszái mögé. Oligarchák, miniszterelnökök, exlégiósok, Londonban élő magyar modellek és párizsi kémek a főszereplői a Teherántól Budapesten át egészen a francia fővárosig ívelő történetnek. Magyarország titkai egy bennfentes szemével! Élvezd ki és értsd meg, de aztán éld is túl!

Amerikai Egyesült Államok

Amerikai Egyesült Államok

Hasznos információk az amerikai Egyesült Államokról: leírás, városok, utazási információk, földrajz, gazdaság, történelem. Amerika mellett megtaláljuk itt a világ minden országát, látnivalóit és utazási tanácsokat.

Ausztrália

Ausztrália

"Batár Zsolt Botond szerző elsődleges célja az volt, hogy magyar nyelven, a mai határokon innen és túl, valamint az Ausztráliában élő magyaroknak szóló, a magyar igényeknek megfelelő, a magyar utazási szokásokat maximálisan figyelembe vevő útikönyvet írjon, amelyből az utazó előzetesen fel tud készülni, a helyszínen tud tájékozódni és amely Ausztrália szinte teljes megismerését elősegíti a 2000 nevezetesség bemutatásával, benne hagyva a felfedezés örömét is. A szerző negyven éve utazik rendszeresen, három évtizede tevékenykedik idegenvezetőként, két és fél évtizede oktat idegenvezetőket, egy évtizedig saját utazási irodát is működtetett. Ausztráliában is többször járt."

Ecuador

Ecuador

Ecuador tengerpartján trópusi éghajlat uralkodik világosan megkülönböztethető esős évszakkal. Ez januártól májusig tart. A felföldön mérsékelt hegyvidéki éghajlat uralkodik. Amazóniában ismét trópusi az éghajlat, mindennaposak az esők. A országban a legmagasabb hőmérséklet januárban 30-35 °C, míg a legalacsonyabb júliusban 5-25 °C körüli.

Egyiptom

Egyiptom

Egyiptomra sok minden mondható, de az biztos, hogy méltán rászolgál az ellentétek országa jelzőre: Kelet és a Nyugat egyszerre - Kő- és homoksivatag fent, és hihetetlen gazdag színes élővilág, milliónyi tengeri élőlénnyel odalent - Nyomor, piszok, szegénység az ország belsejében és gazdag luxusszállodák százai a tengerpartokon - Hűség éjjel, hőség nappal. Egyiptom közkedvelt célpontja lett magyar utazóközönségnek, hiszen már 100.000 Ft-ból is elérhető közelségbe került egy őszi vagy egy tavaszi egzotikus utazás.

Észak-Amerika

Észak-Amerika

Útikalauz Észak-Amerikáról. Számos érdekes cikket olvashatunk a földrészről: New York városa, a Grand Kanyon Nemzeti Park, Washington, a mókusok városa, Kanadai szikláshegység, Ördögtorony, Hollywood, Chicago, stb.

Hidasi Judit: Vissza Japánba

Hidasi Judit: Vissza Japánba

'Az közismert, hogy Japán sajátos ország és sajátos kultúra. Ezt nem csak a külföldiek találják így, hanem maguk a japánok is tudatában vannak ennek. Ezt a tényt hol nem-titkolt és jogos büszkeséggel emlegetik, ha eredményeikről és kulturális hagyományaikról van szó, hol pedig védőpajzsként hivatkoznak rá, különösen akkor, ha a külföldiekkel történő érintkezésben zavarok támadnak. Ugyanakkor valamennyi kultúra sajátos és különleges a maga módján - ez a tény tehát önmagában nem mond túl sokat. Számomra a japán kultúra legfőbb jellemzője az, hogy több évtizedes tanulmányok és tapasztalatok után még mindig képes nekem sok újdonságot adni és meglepetést szerezni. Nyilván ennek az is az oka, hogy nem sikerült eléggé a jelenségek mélyére hatolnom. Mégis azt hiszem, hogy más kultúrákkal összevetve, a japán kultúra a földrajzi, társadalmi, történelmi és nyelvi összefüggéseknek olyan bonyolult rendszerét tükrözi, ami mindig újabb és újabb felfedezni valókat kínál. Ráadásul Japánban az 1990-es évektől induló gazdasági és társadalmi folyamatok alaposan megbolygatták Japánnak a modern világban kialakult idealizált képét. Az új évezredbe lépő Japán már nem egészen olyan, mint amilyennek korábban megismertem. Többé nem szokás 'modell'-ként hivatkozni rá, sem a gazdaság, sem az üzleti élet, sem a management, sem pedig az oktatás terén.'

New York

New York

New York állam leghíresebb települése a Big Apple (Nagy Alma) azaz New York City. Közel 800 km2-es területével és 20 milliós lakosságszámával az Egyesült Államok legnagyobb, a világ harmadik legnagyobb városa, ugyan nem az USA fővárosa, de sokan a világ fővárosának tartják. Számos nemzetközi szervezet központja található itt, mint például az ENSZ. A város 5 részre tagolódik, ezek Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens és Staten Island. A leghíresebb természetesen Manhattan, óriási felhőkarcolóival, gyönyörű múzeumaival, színházaival, és széles választékú üzleteivel. A szupervárosban való közlekedés taxival javasolt, de busszal, és metróval is egyaránt kedvező és biztonságos.

Nyelvtanulás és utazás világszerte

Nyelvtanulás és utazás világszerte

Blogomban külföldi nyelvtanulással és utazással kapcsolatos hasznos és érdekes írásokat teszek közzé. Legyen szó helyszínekről, iskolákról, a nyelvi utazással kapcsolatos hasznos tudnivalókról érdemes olvasgatni. Talász itt kulturális bejegyzéseket, iskolainformációkat, hosszabb külföldi utazással kapcsolatos tudnivalókat, helyi bennfentes tippeket és érdekességeket. Ezen kívül turisztikai szempontból is igyekszem bemutatni azokat a helyeket, ahol az adott ország nyelvét nyelviskolában tanulhatod. Találhatsz bejegyzést külföldi nyelvtanulás sajátosságairől, tippeket a tanuláshoz, fejlődéshez.

Hirdetés
USA

USA

Az USA a világ vezető hatalma, minden tekintetben, legyen szó a gazdaságról, űrtechnológiáról vagy a hadászatról, sokunk álma is egyben hogy egyszer, esetleg többször eljusson ebbe a kontinensnyi országba. Ez a weblap megpróbálja hozzásegíteni a leendő utazót ahhoz, hogy jobban megismerje ezt az országot, hova érdemes látogani, melyik államot célszerű felkeresni. Az USA mind az 50 tagállamáról megpróbálunk egy kis ismertetőt írni, ezen felül információt kívánunk nyújtani repülési, szállási, és autóbérlési lehetőségekről.

World Travel Guide

World Travel Guide

Angol, francia, spanyol nyelvű oldal a világ országairól. A Föld minden országa megtalálható itt. Látnivalók, természeti sé kultúrális értékek, hasznos információk az országról: vámszabályok, útlevél és vízum rendelkezések.

Tuti menü