Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Horvátország képes leírás - Úti kalauz.tlap.hu
részletek »

Horvátország - Úti kalauz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: utikalauz.tlap.hu » Horvátország
Keresés
Találatok száma - 9 db
Dubrovnik - A világ legszebb városai

Dubrovnik - A világ legszebb városai

Szent államalapító királyunk Jobbját a ma Románia területén lévő Szent Jobb település kolostorában őrizték, a törökök innen rabolták el, majd Ragusába került a 16. század végén, onnan pedig Mária Terézia idején került Bécsbe. Hosszú és kalandos útja után pedig hazaérkezett a magyarok egyik legszentebb kincse.

Horvát szigetek

Horvát szigetek

'Horvátország az ezer sziget országa, pontosabban az 1185 sziget, zátony és szirt országa. A 67 lakott sziget közül északon Krk és Cres, délen pedig Brač és Hvar a legnagyobb. Minden sziget egy külön történet, a maga látnivalóival, hagyományaival és helyi fesztiváljaival. A szigeteken különleges kalandokban lehet részük, ráadásul az érdeklődő tekintetek elől itt bármikor elbújhatnak egy eldugott öbölben. Próbálják ki a windsurfing és a kitesurfing izgalmait Bolban, fedezzék fel a tenger alatti világ szépségeit Vis szigeténél, tekintsék meg a Lošinj partjai mentén élő delfineket, szórakozzanak a Pag-sziget strandján szervezett partikon, élvezzék a Lopud és Silba szigetek autómentes nyugalmát, illetve feltétlenül látogassanak el a Brijuni, Kornati és Mljet nemzeti parkokba, a Dugi otokon található Telašćica természetvédelmi parkba és Lastovo szigetére. Minden egyes településnek megvan a maga fesztiválja. Ezek közül talán a legismertebbek az Ugljan-szigeten található Kaliban megrendezésre kerülő hal- és borfesztivál, az Iž-szigeten tartott Iži fesztivál, a Dugi otokon fekvő Saliban rendezett Saljske užance rendezvény, illetve a Korčulán szervezett Moreška nevezetű lovagi játék. Találja meg ön is saját szigetét, és élvezze a kristálytiszta tengert.'

Horvátország Infó

Horvátország Infó

Rengeteg információt nyújt az oldal horvátországról. A tájékozódást térképek segítik. a kereső funkciók megkönnyítik a választást az érdeklődés, elképzelés szerint. Hasznos tudnivalókat ismertet, megimerhetjük a vámrendelkezéseket és a közlekedési szabályokat.

Horvátország látnivalók

Horvátország látnivalók

A útikalauz-info képekkel illusztrálva mutatja be Horvátország legszebb tengerpartjainak és városainak látnivalóit. Északról dél felé haladva először Isztria városai - köztük a népszerű Porec és Pula - majd a Kvarner-öböl után azonnal a csodaszép Dalmáciába érkezünk, ahol a köves szigetek és Zadar fogad bennünket. A sort Split és Trogir után Dubrovnik látnivalóival zárjuk.

Horvátország útikalauz

Horvátország útikalauz

Oldalunk egy igazi csináld magad utikalauz Horvátországról. Az oldalra bárki írhat Horvátországról szóló cikket. C?lunk Horvátország értékeinek bemutatása, melybe nem csak a tengerpart, hanem az egész ország, Szlavónia, Baranya, és a többi tájegység is beletartozik. Horvátország egy gyönyörü ország melyet nagyons szeretünk, és éppen ezért tartjuk fontosnak azt, hogy az egész ország bemutatásra kerüljön. A blog folyamatosan bövül, a közeljövöben például egy utazási szótár felhelyezését tervezzük.

Horvátországi nyaralás

Horvátországi nyaralás

"Oldalunkon szinte mindent megtalálsz, amire egy horvátországi nyaralás során szükséged lesz, sőt, talán mi segítünk abban is, hogy megtaláld a számodra megfelelő utazási irodát, ha még nem sikerült választanod. Az egyedüli, amit nem tudunk neked közelebb hozni, az a tengerpart nyüzsgése, és a forrón tűző napsugarak, de bízunk benne, hogy ezt rövidesen úgy is meg fogod tapasztalni! "

Horvátországi utazási tippek

Horvátországi utazási tippek

Horvátországi utazás, nyaralás - Utazási portál oldalunkon a Horvátországba utazókat látjuk el hasznos információkkal és utazási tippekkel. Feltüntetjük a horvátországi autópályákat és az aktuális autópályadíjakat. Részletesen írunk a népszerűbb horvátországi szigetekről (Rab sziget, Krk, Pag), nemzeti parkokról (Kornati Nemzeti Park, Plitvicei-tavak) és tengerparti városokról (Zadar, Dubrovnik).

Isztranauta

Isztranauta

Horvátország vidékeivel ismerkedhetünk az oldalon: Isztria, Kvarner-öböl, Dalmácia, A horvát szigetvilág, Zágráb, Közép-Horvátország és Szlavónia, Horvát hegyvidék. Hasznos információk az országról, a gasztronómiájáról. Az oldalon horvát úti szótár is található.

Korcula

Korcula

Megismerhetjük az egyik legszebb horvát szigetet, Korculát, történelmét, látnivalókat, gasztronómiáját, közlekedést. Csodálatos fotókban gyönyörködhet a látogató. Térkép segíti az eligazodást. Szállás is kereshetünk.

Tuti menü