Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Úti kalauz linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Úti kalauz képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: utikalauz.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 101 db
A Nibelungok útja

A Nibelungok útja

A Nibelung-éneket a 13. században ismeretlen szerző foglalta írásba, miután már évszázadokon keresztül szájról-szájra járt a történet. Egy mítosz árulásról és hűségről, szerelemről és gyűlöletről, szerencséről és szerencsétlenségről. A kulturális útvonal három országon halad keresztül, Németországon, Ausztrián át és Magyarországon Esztergomnál ér véget.

Afrikai Kalandtúra

Afrikai Kalandtúra

Konspiráció, szerelem, hatalom, pénz, tündöklés és leszámolás - Frei Tamás kalandregénye új műfajt képvisel a magyar könyvpiacon. Igazi újdonság! A napjainkban játszódó 'kőkemény' thriller kitalált szereplőkkel, de valós helyszínekre röpíti el az olvasókat. A könyv izgalmas 'utazás' egy szövevényes összeesküvés kulisszái mögé. Oligarchák, miniszterelnökök, exlégiósok, Londonban élő magyar modellek és párizsi kémek a főszereplői a Teherántól Budapesten át egészen a francia fővárosig ívelő történetnek. Magyarország titkai egy bennfentes szemével! Élvezd ki és értsd meg, de aztán éld is túl!

Akciós olaszországi nyaralás

Akciós olaszországi nyaralás

Két évtizedes tapasztalat Olaszország bemutatásában: a CIAO TRAVEL Kft. húsz éve utaztat Olaszországba. Folyamatosan bővülő kínálatunkban több mint 300 apartman és különböző komfortfokozatú szálloda szerepel. Az ország egész területére szervezünk nyaralásokat, a legnépszerűbb városok közé tartozik Róma, Firenze, Velence, Jesolo, Bibione és Lignano. Weboldalunkon online is lefoglalhatja a kiválasztott szállást, amihez csak nevét, elérhetőségét, a pontos időpontot és a kért ellátást kell megadnia.

Álmai körutazása Egyiptom és Erdély varázslatos tájain!

Álmai körutazása Egyiptom és Erdély varázslatos tájain!

Jó helyen jár, ha akár az ezer rejtélyt és megfejtésre váró titkot őrző Egyiptomot, a mesés szépségű Erdélyt, a meghökkentően izgalmas tájakkal és látnivalókkal megáldott Jordániát, vagy a nagyon kulturált Csehországot és az ő gyönyörű, számunkra szokatlan épségben és eredeti berendezésekkel, bútorokkal fennmaradt várait és kastélyait szeretné megismerni - ajánlatunkban ezeket mind megtalálja! Kérjük, tekintse meg saját szervezésű útjaink részletes programját, valamint a korábbi útjainkon készített fotóinkból és videóinkból csokorba gyűjtött ízelítőt és győződjön meg arról, hogy a 20 éves múltra visszatekintő kis irodánk igényes útjai valóban az Ön álmai szerint és kedvező áron lettek összeállítva!

Amerikai Egyesült Államok

Amerikai Egyesült Államok

Hasznos információk az amerikai Egyesült Államokról: leírás, városok, utazási információk, földrajz, gazdaság, történelem. Amerika mellett megtaláljuk itt a világ minden országát, látnivalóit és utazási tanácsokat.

Amszterdam Infó

Amszterdam Infó

'A világ egyik legnagyszerűbb városa. Európa egyik legromantikusabb és legszebb helye csatornákkal, világhíres múzeumokkal és történelmi jelentőségű látnivalókkal. Amszterdam a tolerancia és sokszínűség városa. A nagyvárosok összes pozitívumával rendelkezik: kultúra, történelem, szórakozás, jó közlekedési viszonyok. Ugyanakkor viszonylag kis, csendes város, kevés közúti forgalommal, mely nagyrészben a csatornáknak köszönhető. Amszterdamban akárhova megy az ember az soha nincs messze.'

Anglia - London nevezetességei, utazási tippek

Anglia - London nevezetességei, utazási tippek

Utazási portálunkon a London városába utazóknak az általános információk (tömegközlekedés, telefonszámok, árak, Nagykövetség) mellett, utazási tippeket és tanácsokat adunk, valamint képekkel illusztrálva bemutatjuk London nevezetességeit (London Eye, Tower híd, Tate Modern, Tower of London, Westminster Apátság). Írásainkban feltüntetjük az elérhetőségeket, GPS koordinátákat, hivatalos weboldalakat, jegyárakat, és azokat a tömegközlekedési eszközöket, amelyekkel a nevezetességek is elérhetőek. Minden Londonban található nevezetességet képgalériákon keresztül is bemutatunk. London nevezetességei és látványosságai, a London Pass kártya használatával ingyenesen megtekinthetőek.

Ausztrália

Ausztrália

"Batár Zsolt Botond szerző elsődleges célja az volt, hogy magyar nyelven, a mai határokon innen és túl, valamint az Ausztráliában élő magyaroknak szóló, a magyar igényeknek megfelelő, a magyar utazási szokásokat maximálisan figyelembe vevő útikönyvet írjon, amelyből az utazó előzetesen fel tud készülni, a helyszínen tud tájékozódni és amely Ausztrália szinte teljes megismerését elősegíti a 2000 nevezetesség bemutatásával, benne hagyva a felfedezés örömét is. A szerző negyven éve utazik rendszeresen, három évtizede tevékenykedik idegenvezetőként, két és fél évtizede oktat idegenvezetőket, egy évtizedig saját utazási irodát is működtetett. Ausztráliában is többször járt."

Ausztria

Ausztria

Üdülés Ausztriában - A hivatalos útikalauz - Kultúra, nevezetességek, természet, heygvidékek, wellness, sport, építészet, kerékpározás, gasztronómia, művészetek, zene, felfedezés, keresés és foglalás.

Hirdetés
Ausztria Kalauz

Ausztria Kalauz

Aktív pihenés és nyári szabadság az Alpok igazán vadregényes tájai között a közeli Ausztriában. Fedezze fel családjával, barátaival a közeli alpesi paradicsomot a szomszédoknál. Profi vendéglátás és bámulatos látnivalók, ezzel várja Ausztria az aktív pihenést választókat, ihazi felfrissülés az osztrák Alpokban.

Az erdélyi Kárpátokról

Az erdélyi Kárpátokról

Románia 238.391 négyzetkilométeres területéből Erdélyre (románul Transilvania, Ardeal, németül Siebenbürgen) az ország nyugati határvidékével és a Bánsági tájjal együtt 99.800 négyzetkilométer esik (Románia területének 42,02 %-a).

Bakony és Balaton

Bakony és Balaton

A Bakony-Balaton térség gazdag természeti, történelmi és kulturális örökséggel, illetve egyéb emlékezetes attrakciókkal várja minden évszakban a pihenésre, feltöltődésre és tartalmas kalandozásra vágyó embereket. Missziója, hogy autentikus élményekkel segítsen az embereknek megújulni - felfedezni és megélni az élet csodáit. A Bakony és Balaton Térség Turisztikai Szervezet összegyűjtötte Önnek a térség szállás és program lehetőségeit, látnivalóit és érdekességeit, hogy megkönnyítse a tájékozódást. Legyen szó gasztronómiai, kulturális vagy vízparti élményekről, weboldalunkon biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbb kikapcsolódási formát.

Balf látnivalói

Balf látnivalói

Balf felkeresésére készül? Önnek gyűjtöttük össze Balf turisztikai információit! Ismerje meg, melyek azok a látnivalók, nevezetességek, műemlékek, szobrok, emlékművek, természeti értékek, amelyek arra várnak, hogy Ön is felfedezze őket a balfi kirándulás során. Ismerje meg Balf és környéke látnivalóit

Bécs

Bécs

Részletes ismertetőt kaphatunk Bécs nevezetességeiről, látnivalóiról, gasztronómiájáról, művészeti életéről, programokról, rendezcényekről, világörökségi színhelyekről, szórakozási lehetőségekről, stb.

Bécs és a Stephansdom legendái

Bécs és a Stephansdom legendái

A legenda szerint Hans Puchsbaum, a kőfaragó beleszeretett Máriába, a dómépítő mester lányába. Hans von Prachatitzt, a dómépítőmester azonban lányát egy gazdag polgárhoz szerette volna feleségül adni. Ennek ellenére adott a fiatal Puchsbaumnak egy lehetőséget. Eszerint az északi tornyot egy év alatt olyan magasra kellett építenie, mint amilyen a déli torony volt. Puchsbaum tudta, hogy ezeket a feltételeket lehetetlen teljesíteni, mégis belement a dologba.

Bécs látnivalói bemutatása

Bécs látnivalói bemutatása

A Schönbrunn Bécs, és egész Ausztria legismertebb látványossága. Az Osztrák-Magyar Monarchia volt kastélya, 'Ausztria Versailles-a', egykor az udvari élet központja ma már bárki számára látogatható. A Stephansdom Bécs fő vallási épülete, valamint a város egyik szimbóluma, és egyben Ausztria legjelentősebb gótikus épülete

Belföldi útikalauzok

Belföldi útikalauzok

Magyarországi települések, látnivalók, aktuális programok. Miről nevezetes egy-egy település, mit érdemes megnézni ha már ott járunk vagy éppen miért érdemes oda ellátogatni. Képek az adott település múltjáról és jelenéről. Milyen szállásokat talál az adott településen vagy annak környékén. Mi segítünk a foglalásban is.

Tuti menü