Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyarország képes leírás - Úti kalauz.tlap.hu
részletek »

Magyarország - Úti kalauz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: utikalauz.tlap.hu » Magyarország
Keresés
Találatok száma - 25 db
Bakony és Balaton

Bakony és Balaton

A Bakony-Balaton térség gazdag természeti, történelmi és kulturális örökséggel, illetve egyéb emlékezetes attrakciókkal várja minden évszakban a pihenésre, feltöltődésre és tartalmas kalandozásra vágyó embereket. Missziója, hogy autentikus élményekkel segítsen az embereknek megújulni - felfedezni és megélni az élet csodáit. A Bakony és Balaton Térség Turisztikai Szervezet összegyűjtötte Önnek a térség szállás és program lehetőségeit, látnivalóit és érdekességeit, hogy megkönnyítse a tájékozódást. Legyen szó gasztronómiai, kulturális vagy vízparti élményekről, weboldalunkon biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbb kikapcsolódási formát.

Balf látnivalói

Balf látnivalói

Balf felkeresésére készül? Önnek gyűjtöttük össze Balf turisztikai információit! Ismerje meg, melyek azok a látnivalók, nevezetességek, műemlékek, szobrok, emlékművek, természeti értékek, amelyek arra várnak, hogy Ön is felfedezze őket a balfi kirándulás során. Ismerje meg Balf és környéke látnivalóit

Belföldi útikalauzok

Belföldi útikalauzok

Magyarországi települések, látnivalók, aktuális programok. Miről nevezetes egy-egy település, mit érdemes megnézni ha már ott járunk vagy éppen miért érdemes oda ellátogatni. Képek az adott település múltjáról és jelenéről. Milyen szállásokat talál az adott településen vagy annak környékén. Mi segítünk a foglalásban is.

Budapest

Budapest

Letölthető útikalauz Budapestről. Igényesen összeállított anyag fővárosunkról sok képpel illusztrálva. Érdekes és hasznos olvasmány. Az anyaghoz hanganyag is letölthető a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán.

Budapest Info

Budapest Info

A világ egyik legszebb fekvésű városa nem véletlenszerűen alakult ki. A Duna, amely átszeli, különösen a Gellért hegynél, kiváló átkelési lehetőséget nyújt és a terület a hegyek révén védekezésre és letelepedésre igen alkalmas volt. Valaha, Kr. előtt a IV. és III. században a magas kultúrájú eraviszkusz törzsek éltek a Gellért hegynél, megmunkálták a vasat, díszítették agyagedényeiket, sőt pénzt is vertek. A Római birodalom a mai Óbuda területén építette ki városát, Aquincumot, állomásoztatta légióját és védte hatalmas erődvonalát, a limest, végig a Duna mentén.

Budapest térkép és útikalauz

Budapest térkép és útikalauz

A Budapest-térkép portálon a legfontosabb információkat találja meg egy helyen. Legyen szó látnivalókról, étteremről, múzeumról, színházról, programokról vagy akár repülőjegyről, honlapunkon minderről széleskörű tájékoztatást kap. A nagyvárosi tájékozódást részletes térképpel és útvonaltervezővel könnyítjük. A Budapest térkép segítségével több, mint 15.000 úticél és 230.000 szálloda ajánlata közül választhat gyorsan, kényelmesen, árgaranciával. Oldalunkon kedvezményes és fapados légitársaságok repülőjegy kínálatából választhatja ki és foglalhatja le a számára legmegfelelőbbet.

Budapest Útikalauz

Budapest Útikalauz

Rengeteg hasznos információ a fővárosunkról turisztikai szempontból: sokoldalú útikalauz. A látnivalók igényes ismertetése mellett megismerhetjük a kikapcsolódási lehetőségeket, múzeumokat, szórakozási lehetőségeket. Térképek, videó- és fotógaléria segíti a tájékozódást és a döntést.

Dél-alföldi régió

Dél-alföldi régió

Magyarország Dél-Alföld régióit ismerhetjük meg ezeken az oldalakon: Bács-Kiskun és Békés megyét, a régió borvidékeit, az innen származó hungaricumokat, műemlékeket, kulturális, művészeti és természeti örökségét. Sok hasznos információt találunk a szálláslehetőségekről, az aktív turizmusról, programokról, rendezvényekről.

Dunakanyar

Dunakanyar

Regionális turisztikai és információs portál a Dunakanyarról. Megkereshetjük a régió látnivalóit, település, típus, vagy kulcsszó szerint. Informálódhatunk a régió programjairól, fesztiválokról, szálláshelyekről, vendéglátásról.

Hirdetés
Eger

Eger

Érdekes, sokoldalú ismertető Eger város történetéről, látnivalóiról, a vár történetéről, a város múzeumairól. Az oldalon virtuális városnéző túrát is tehetünk. Megismerkedhetünk a város környékével és képeslapot is küldhetünk.

Észak-Alföld

Észak-Alföld

Virtuális barangolást tehetünk a régióban. Megismerhetjük a látnivalókat, múzeumokat, természeti értékeket, a régió településeit, szálláshelyeket, rendezvényeket. A turisztikai képtárban pedig több mint 100 fotót csodálhatunk meg a régióból.

Fertőd látnivalói

Fertőd látnivalói

Fertőd felkeresésére készül? Önnek gyűjtöttük össze Fertőd turisztikai információit! Ismerje meg, melyek azok a látnivalók, nevezetességek, műemlékek, szobrok, emlékművek, természeti értékek, amelyek arra várnak, hogy Ön is felfedezze őket a fertődi kirándulás során. Ismerje meg Fertőd és környéke látnivalóit!

Fertőrákos 7 csodája

Fertőrákos 7 csodája

'Fertőrákos és környéke tengernyi olyan titkot rejt, amelyek csak azoknak a látogatóknak tárulnak fel, akik előre felkészülnek. Tájékozódjon Ön is, mielőtt útnak indulna! Ebben segít Önnek a 'Fertőrákos 7 csodája - különleges látnivalók kalauza' c. útikönyv. Töltse le most ingyenesen!'

Hegykő látnivalói

Hegykő látnivalói

Hegykői Kirándulás - Turisztikai kalauz Hegykő felfedezéséhez Ismerje meg, melyek azok a látnivalók, nevezetességek, műemlékek, szobrok, emlékművek, természeti értékek, amelyek arra várnak, hogy Ön is felfedezze őket a Fertő-parti kirándulás során. Ismerje meg Hegykőt és környékét!

Keszthely

Keszthely

A nyugat-balatoni régió sajátos helyet foglal el Magyarország térképén. Turisztikai szempontból egy olyan régió része - a Balatoné - amely fontos desztináció mind a belföldi, mind a külföldi turisták számára. Éghajlati szempontból klímája kellemes, talán az ország leginkább kiszámítható éghajlati adottságaival rendelkezik, rendkívül ritka a váratlan, szeszélyes időváltozás. A térség domborzatát tekintve azt is mondhatjuk, hogy a kis Magyarországon járunk, hiszen a turista találkozhat itt kisebb hegyekkel, lankás dombokkal, messze elnyúló sík vidékkel, folyókkal, tavakkal. Mivel a Nyugat-Balaton régióban ennyi kellemes élmény gyűlt össze, megközelítése is egyszerű és gyors, hiszen a közlekedési útvonalak is oda vezetnek, ahol minden kedvére valót megtalál a kíváncsi érdeklődő.

Körös - Sárréti Útikalauz

Körös - Sárréti Útikalauz

'Goda Péter és Köteles Lajos a Körös-Sárréti Útikalauz c. könyvért 1986-ban megkapták a legjobb sportújságíróknak járó Ezüstgerely díjat.' Természeti földrajzi viszonyok Vízi munkák a Körös-Sárrét vidékén Természeti környezet és élővilága Állatvilág Horgászati lehetőségek a Körös vidékén Történet és népélet Építészeti emlékek a Körös-Sárrét vidékén Társadalmi átalakulás

Lillafüred

Lillafüred

Dr. Hevesi Attila: Lillafüred Kalauz: Lillafüred és környéke Lillafüredi séta: a 'Pele-ház'-tól az Anna-barlangig Felső-hámori séta: az Anna barlangtól Alsó-Hámorig Kirándulások Lillafüred környékére

Tuti menü