Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Olaszország képes leírás - Úti kalauz.tlap.hu
részletek »

Olaszország - Úti kalauz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: utikalauz.tlap.hu » Olaszország
Keresés
Találatok száma - 13 db
Akciós olaszországi nyaralás

Akciós olaszországi nyaralás

Két évtizedes tapasztalat Olaszország bemutatásában: a CIAO TRAVEL Kft. húsz éve utaztat Olaszországba. Folyamatosan bővülő kínálatunkban több mint 300 apartman és különböző komfortfokozatú szálloda szerepel. Az ország egész területére szervezünk nyaralásokat, a legnépszerűbb városok közé tartozik Róma, Firenze, Velence, Jesolo, Bibione és Lignano. Weboldalunkon online is lefoglalhatja a kiválasztott szállást, amihez csak nevét, elérhetőségét, a pontos időpontot és a kért ellátást kell megadnia.

Bónusz Brigád - Utazás Olaszországba

Bónusz Brigád - Utazás Olaszországba

A szokásosnál jutányosabban kérhetsz olaszországi utazást a Bónusz Brigád weblapján. Hogy milyen okból van ez? Hát azért, mert a kinézett olaszországi utazás közösségi vásárlással kerül megvételre. Ez annyit tesz, hogy több hozzád hasonló érdeklődő tervez ugyanoda utazni. És pedig ha a vásárlók száma elég magas, az árak is akciósabbá vállnak! Így a kiszemelt utazás Olaszországba akár ötven-kilencven százalékos bónuszt is kaphat. Az akciós nyaralás pedig azért jó, mert több egyéb dologra marad pénzed!

Dolomitok csodálatos világa

Dolomitok csodálatos világa

A ladin nyelv a rómaiak által hozott latin és Dél-Tirol völgyeiben egyébként használatos rétoromán törzsek által használt nyelv keveredésébol jött létre körülbelül az 1. században. Az évszázadok alatt nem alakult ki jelentos ladin 'elit', így a nagyobb hatást gyakorló német kultúrát vették át. A nyelv és a ladin tudat ma már foleg csak a Dolomitok öt völgyében, leginkább a Badia-völgyben maradt meg (Val Badia), ahol a lakosság 96%-a beszéli, természetesen az olasz és a német mellett. Érdekesség, hogy a ladinok a svájci Graubünden és Friuli kantonban élo rétorománokkal közösen alkotják a rétoromán nyelvközösséget.

ENIT - Italia

ENIT - Italia

Az Olasz Nemzeti turisztikai hivatal magyar nyelvű oldala. Megéri a látogatást. sokoldalú és érdekes információkat ad az országról, a tartományokról, városokról, látnivalókról, múzeumokról, természeti és kulturális értékeiről, rendezvényekről.

Firenzei látnivalók

Firenzei látnivalók

Firenze történelmi centruma 1982 óta az UNESCO kulturális Világörökségének része. Legtöbb fennmaradt építménye, műemléke a XIV-XVI. századból származik. A látnivalók többsége a középkori városfalak által határolt területen belül helyezkedik el.

Italien Reiseführer

Italien Reiseführer

Részletes, sokszínű online útikalauz Olaszországról német nyelven. Ismerteti az országot, a tartományokat, látnivalókat, szórakozási lehetőségeket, látnivalókat, szálláslehetőségeket, az ország gasztronómiáját.

Italy Guides

Italy Guides

Különböző hangformátumban letölthető angol nyelvű útikalauzokat találunk az oldalon. Ingyenes. Róma: Colosseum, Pantheon, Circus Maximus, Forum Romanum, Trevi-kút, Piazza Navona. további városok: Velence, Firenze, Pisa, Siena, Bologna, Nápoly, Palermo, Taormina, sorrento, stb. Több száz csodálatos fotóban is gyönyörködhetünk.

Látnivalók Vatikánvárosban

Látnivalók Vatikánvárosban

Információk, képek a világ legkisebb államáról, Vatikánról. Megismerteti a Vatikán Múzeumot, látnivalókat, közlekedést. Az oldalon szálláskereső is található. Az utazáshoz megtanulhatjuk itt a legfontosabb olasz mondatokat is.

Olasz nyelv, kultúra

Olasz nyelv, kultúra

A magyarok régóta - egyfajta - különös szimpátiát éreznek Olaszország, az olasz kultúra iránt, ezért döntöttünk úgy, hogy létrehozunk egy információs portált Olaszország szerelmeseinek. Oldalunk sokszínű híreivel több szempontból enged betekintést Itália mindennapjaiba. Többek közt tájékozódhat nyelvtanulási lehetőségekről, olvashat az olasz gasztronómiáról, tartományokról, közéletről és a kultúráról, de hasznos utazási információkat is összegyűjtöttünk olvasóinknak. Ha felkeltettük érdeklődését, látogasson el portálunkra, de várjuk témajavaslatait, ötleteit, kérdéseit is!

Hirdetés
Róma

Róma

Székely Tibor: Így láttuk Rómát címmel érdekes és hasznos úti beszámolót készített Rómáról, amely letölthető PDF formátumban. A képekkel illusztrált úti beszámoló akár 'nyomtatott idegenvezetőként' is segíthet Római utazásunk során, vagy ha éppen már jártunk Rómában, akkor az írás segítségével bizonyosan nagyon sok kedves emlék életre kel az olvasása során.

Róma - szenvedély

Róma - szenvedély

Valóban szenvedélyes oldal Rómáról, a történelméről, látnivalókról, múzeumairól kutjairól, közlekedéséről, vagyis sokoldalúan mutatja be a várost, amelyet mindenkinek látnia kell. Tippek, útitervek, fotók szinesítik az oldalt.

Szardínia

Szardínia

"Szardínia neve a görög mondavilágból ered, mely szerint Herkules egyik fia, a titokzatos Sardus vezetett ide egy líbiai népcsoportot. 24.089 négyzetkilométer területével Szardínia a Földközi-tenger nyugati medencéjének második legnagyobb szigete Szicília után. " Az oldal ismerteti a szigetet, a lakosait, gasztonómiáját, történelmét és utazási lehetőségeket.

Városok és nyaralóhelyek

Városok és nyaralóhelyek

Egyre több népszerű olasz város bemutatása illetve szállás ajánlója magyarul. Olaszország városai, nyaralóhelyek szerepelnek az alábbi cikkekben magyar nyelvű leírással. Repülőjegy keresési tanácsok mellett egyéni szállásfoglalási tippek és trükkök ill. a helyi specialitások kitárgyalása az oldal célja a blogon (fórum hozzászólásokkal) . Segítsük egymás utazásait, rövidítsük le a távolságokat és spóroljunk!

Tuti menü